Webinar Achiziții Publice

Aflați rapid ultimele Noutăți Legislative în domeniul Achizițiilor Publice stând confortabil la birou sau acasă!

Puteti urmari online cursul pe calculator, tableta, telefon, sau smart tv, de oriunde din tara!

Programul anual al achiziţiilor publice începând cu 2016

  1. Necesitatea publicării în cadrul SEAP a planurilor anuale de achiziţii publice de către Autorităţile Contractante. Semnăturile electronice; e-Cert, sistemul de informații on-line gratuit; Sistemele dinamice de achiziție; Catalogul electronic; Noua platforma SEAP.
  2. Dezvoltarea funcţiilor de monitorizare şi supervizare a sistemului de achiziţii publice
  3. Identificarea şi organizarea  procedurilor de atribuire.
  4. Atentie acordat feedback-ului de la piaţă la finalizarea caietului de sarcini / documentaţiei descriptive; consultările preliminare ale pieţei; reguli de estimare a valorii contractului; cresterea rolului  negocierii în atribuirea contractelor.
  5. Măsuri de corecţie şi ajustare a preţului / obiectului şi clauzelor specifice în cadrul derulării contractelor de achiziţie publică.
  6. Noutati privind contractul de achizitie publica
  7. SEAP; Proceduri de atribuire off-line şi on-line (fonduri publice, fonduri europene): licitaţia deschisă (paşii de parcurs).
  8. Soluţionarea litigiilor şi căilor de atac: noi amendamente legislative privind întocmirea contestaţiei; cerere de recurs împotriva deciziei CNSC.
  9. Măsuri de evitare a contestaţiilor; clarificări în soluţionarea contestaţiilor; contestarea procedurilor de achiziţie publică în faţa instanţelor; Limitele în care contestatorul poate valorifica informaţiile noi, obţinute cu ocazia consultarii dosarului achiziţiei, în perioada de soluţionare a contestaţiei.
  10. Calitatea procesului de achiziții publice – Efectele anticipate în contextul simplificării controlului ex-ante și ex-post, a îmbunătățirii și extinderii sistemelor de prevenție a conflictelor de interese.
  11. Întocmirea Formularului de integritate
  12. Emiterea avertismentului de integritate privind eventuale conflicte de interese în procedura de achiziție publică.
  13. Riscurile în derularea procedurilor de achiziţii publice (conflictul de interese / criteriile discriminatorii / aplicarea procedurii accelerate / încheierea şi tratamentul actelor adiţionale la contractele de bază).
  14. Nereguli, prevenire şi chei de verificare; Transparenţa şi concordanţa dintre preţul la care s-a încheiat contractul şi preţul plătit.
  15. Soluţii privind evaluările succesive în procedura achiziţiilor publice; principiile care guvernează achiziţiile publice.
  16. Abordări practice la problemele privind:

    – Parteneriatul pentru inovare

    – În ce măsură este util Autorităţilor Contractante;

    -Posibilitatea autocorectării în timpul unei proceduri de achiziţii publice vs. tratament egal;

    -Modificarea contractelor in derulare, posibilă afectare ex-post a rezultatului procedurii;

    -Documentul european de achiziţie unic (DEAU) privind îndeplinirea cerinţelor de calificare;

    -Împărţirea pe loturi, proceduri mai flexibile;

    -Plata directă a subcontractanţilor; o masura eficientă a derulării contractului, în contextul condiţiilor asumate de părţi;

    -Noutăţi legislative privind contractele de execuţie şi contractele FIDIC.

  17. Dezbateri şi răspunsuri la problemele, nelamuririle, spetele participanţilor.
  18. Puncte de interes pentru participanţi privind Strategia Naţională în domeniul achiziţiilor publice; proiectul de Lege privind achizițiile sectoriale; proiectul de Lege privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii.
formator ebc

Formatorul webinarului Achizitii Publice este din cadrul ANAP (Agentia Nationala pentru Achizitii Publice), anterior lucrand la UCVAP (Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice);

Acesta are o experienta vasta in domeniul Achizitiilor Publice, fiind formator atat pentru reprezentanti din partea Autoritatilor Contractante (institutii publice) cat si pentru reprezentanti din partea Ofertantilor.

Expert Business Center (EBC) este furnizor de formare profesionala autorizat de catre ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) din 2014, organizand de-a lungul anilor cursuri pentru sute de participanti, in special, cursul Expert Achizitii Publice.

Feedback-urile pozitive ale cursantilor ca urmare a participarii lor la cursul Expert Achizitii Publice ne confirma faptul ca pretentiile acestora referitoare la calitatea cursului au fost nu numai atinse ci cu mult depasite. (acestea pot fi vizualizate AICI)

FOARTE IMPORTANT! Dupa finalizarea webinarului de Achizitii Publice, ca de altfel, dupa finalizarea oricarui curs Expert Achizitii Publice, va stam la dispozitie pentru eventualele nelamuriri, intrebari din practica de zi cu zi din  domeniul achizitiilor publice.

Webinarul va consta in urmatoarele etape:

  1.  Toti participantii sunt invitati sa se conecteze si vor saluta virtual formatorul si restul participantilor;
  2. Vor asculta cu atentie formatorul ce isi va expune prezentarea noutatilor legislative in domeniul achizitiilor publice si in cazul in care au intrebari/nelamuriri, le vor adresa in scris formatorului in cadrul webinarului (intr-o caseta/fereasta speciala). Intrebarile trebuie sa se raporteze la tematica prezentata!
  3. Formatorul va citi si va raspunde punctual intrebarilor adresate de catre participantii la webinar;
  4. In maxim 2 zile de la organizarea webinarului, fiecare participant va primi pe e-mail Diploma de Participare aferenta.

LA EBC PRIMEAZĂ CALITATEA ȘI EXCELENȚA !

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.