Public Speaking

Expert Business Center (EBC) organizează traininguri open sau in-house pe tema vorbitului sau expunerii în fața unui public/auditoriu, și de ce, nu, în fața superiorilor!

Public-speaking-ul ajută la dezvoltarea personală și profesională a oricarei persoane! Inscrie-te si tu la acest curs ce iti va aduce doar avantaje!

» Angajatii din orice domeniu (pt a-si putea expune punctele de vedere in fata colegilor dar si a sefilor);
» Managerii de diverse departamente (pt a-si putea exprima opiniile clar in fata subalternilor, pt a-si putea prezenta diferite rapoarte in fata superiorilor in cadrul sedintelor, etc);
» Managerii generali pt intalnirile de business cu clientii;
» Persoanele ce lucreaza in vanzari, negocieri;
» Studentii (pt a-si cladi o personalitatea puternica, pt a-si putea sustine lucrarea de licenta sau dizertatie, sa-si ascunda emotiile in fata unui interviu, dar si pt a fi pregatiti pt viata profesionala, inca de la bun inceput);
» Orice persoane ce nu are o stima de sine crescuta, ce nu isi poate stapani emotiile, ce doreste sa isi imbunatateasca imaginea personala;
» Cei ce doresc  sa devina formatori/lectori;
» Profesorii;
» etc, etc, etc, etc;

Daca teama de a vorbi in public, in fata unui auditoriu, in fata sefului, in fata profesorului, etc, este mai puternica decat dorinta de a te afirma si de a-ti expune punctul de vedere, iata principalele motive care te vor convinge sa urmezi acest curs:

1. Disciplina personala
Inainte de sustinerea unui discurs, acesta necesita in prealabil o pregatire temeinica: 
-alegerea clara a subiectului ce urmeaza a fi prezentat sau expus
-evidentierea ideilor principale ale subiectului
-realizarea unei structuri ferme a discursului
-construirea discursului folosind limbajul adecvat publicului caruia este adresat – personalizarea acestuia
Toate acestea solicita din partea speaker-ului o eficientizare a timpului, o ordine logica in ganduri si o imagine clara a subiectului discutiei. Respectarea acestor etape disciplineaza speaker-ul in vederea succesului discursului

2. Incredere in sine
Trebuie sa admitem ca pe multi dintre noi ne sperie ideea de a lua cuvantul in fata unui grup de oameni, fie ca este vorba de colegi, de o sala plina de necunoscuti sau chiar in fata superiorilor. Teama de exprimare libera in fata unui public inhiba personalitatea si creste timiditatea si senzatia de a fi complexat. Orice fel de teama poate fi invinsa doar infruntand-o direct! Pt acest lucru, trebuie sa iti iei inima in dinti si sa incepi sa-ti spui parerea fara teama de a fi judecat, plecand de la grupuri mici de persoane pana la auditorii mari. Vei observa cum increderea in sine creste! Vei vedea ca poti sa te exprimi clar, ca iti poti sustine punctul de vedere in orice situatie, ca poti ajunge acolo unde ti-ai propus, te vei putea face inteles si observat de alte persoane, inclusiv de catre superiori, vei fi mult mai sigur(a) pe propriile forte si vei avea aspiratii din ce in ce mai mari pentru ca frica de a te exprima se va diminua, spre disparitie!

3. Gandire logica
Discursul este contine o anumita ordine cu influenta clara asupra modului in care publicul va percepe mesajul speaker-ului. Altfel spus, discursul trebuie sa contina pe langa tematica, ideea expusa si argumente, explicatii, sugestii. Toate acestea trebuie prezentate armonios, intr-o structura bine pusa la punct. Realizarea unui discurs de succes necesita inteligenta, logica, cunoasterea buna a domeniului/temei prezentate, si capacitate de a organiza textul astfel incat sa fie usor de urmarit si inteles. Prin structura si prezentarea unui discurs, sunt dezvoltate autoanaliza şi gandirea logica si critica, prin observarea reactiilor publicului la adresa discursului tinut de catre speaker. Acestea vor ajuta la o autocritica  si autoperfectionare din partea speaker-ului.

4. Creativitate, spontaneitate si imaginatie
Creativitatea, spontaneitatea si imaginatia sunt foarte importante in sustinerea unui discurs. Indiferent de natura discursului, acesta se diferentiaza de la public la public. Discursul trebuie sa presupuna interactiune cu persoanele prezente, intrebari retorice, mici momente amuzante pentru a destinde atmosfera, etc, in vederea stabilirii unei conexiuni intre public si speaker. Fiecare dintre aceste interactiuni vor fi alese in functie de publicul tinta si subiectul prezentat in combinatie cu creativitatea, spontaneitatea, imaginatia si personalitatea speaker-ului.

5. Limbajul non-verbal
Limbajul trupului este o forma de comunicare non-verbala mentala si fizica a omului, ce consta in pozitia corpului, gesturi, mimica, miscarea mainilor, a picioarelor, etc. Pe langa discursul clar al speaker-ului, dictia impecabila si limbajul non-verbal au un rol important, oferind expresivitate si siguranta acestuia. Ca speaker, trebuie sa detii controlul asupra corpului tau, astfel incat sa transmiti anumite sugestii, concluzii, mesaje cu ajutorul miscarii subtile a fetei, miscarilor mainilor dar si prin pozitia picioarelor.

6. Self-stime
Public-speaking-ul este foarte important si util in viata tuturor, oriunde, in orice situatie atat personal cat si profesional! Prin vorbitul în public, in fata superiorilor, la un interviu, in fata clientilor, sau in orice alta situatie, ajungi sa te cunosti si sa te controlezi mai bine, te faci remarcat, te impui, te dezvolti personal si te perfectionezi din ce in ce mai mult, obtinand tot ce iti propui, ajungand acolo unde iti doresti!

» Depasirea sentimentului de teama de a vorbi in public si gestionarea emotiilor;
» Capacitatea de a construi discursuri de succes pe diferite teme;
» Dezvoltarea personalitatii, imbunatatirea imaginii personale;
» Dezvoltarea creativitatii, imaginatiei, spontaneitati;

Transmiteti solicitarea de inscriere la training pe e-mail la adresa cursuri@expertinbusiness.ro impreuna cu datele pentru facturare (din buletin, daca participati la curs in calitate de persoana fizica, sau, ale angajatorului, in cazul in care doriti decontarea cursului + numele participantului/participantilor la curs + nr de telefon). Ulterior veti primi un e-mail cu mai multe informatii despre curs + factura. Taxa aferenta cursului va fi achitata prin virament in cont deschis la Trezorerie / Banca pe baza facturii primite pe e-mail. Pentru mai multe informatii, puteti suna la nr de telefon 0799.870.055

Documente necesare la inscriere:
-Copie CI 

Trainingul Public Speaking poate fi organizat si la sediul angajatorului, personalizat pentru angajatii acestuia! Pt acest lucru, va rugam sa transmiteti o solicitare la adresa de e-mail cursuri@expertinbusiness.ro.

LA EBC PRIMEAZĂ CALITATEA ȘI EXCELENȚA!

Lasă un răspuns

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.