Depune on-line a cererilor de finanţare prin PNDR incepand cu mai 2014

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat ca va primi on-line cererile de finantare ale investitorilor in agricultura prin intermediul portalului apdrp.ro, incepand cu sesiunea din Mai 2014.

Pentru a depune on-line a cererilor de finanţare prin PNDR, solicitanţi trebuie să-și creeze cont de utilizator pe site-ul www.apdrp.ro – dacă acesta a fost deja creat nu trebuie făcut unul special, ci va fi utilizat cel deja creat.
Paşii care trebuie parcurşi pentru depunerea on-line a cererilor de finanţare sunt următorii:

1. Accesarea site-ului APDRP
a. Accesul la portal se realizeaza prin intermediul unui „browser” (ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Crome etc.), unde se tastează în bara de adrese: http://www.apdrp.ro.
2. Autentificare
a. Pentru autentificare (în cazul în care sunteți deja înregistrat ca utilizator) există un câmp de tip text, pentru introducerea datelor legate de utilizator.
b. Pentru înregistrare există un buton dedicat opţiunii de înregistrare ca utilizatori a vizitatorilor.
1) După înregistrare, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare şi va trebui sa urmeze instrucţiunile din respectivul mesaj pentru activarea contului creat.
3. Pregătire documente pentru încărcare
a. După autentificare, se va deschide sesiunea de lucru pentru depunerea online a Cererii de Finanţare (accesibilă de pe homepage cu link către pagină nouă);
b. În sesiunea de lucru utilizatorul va putea consulta un ghid de utilizare a depunerii online si un tutorial, după care va parcurge următorii paşii:
1) Completare date de identificare ale solicitantului:
o Nume si prenume solicitant/ Denumire solicitant
o Titlul proiectului
o Judeţ, Localitate, sat
o CNP/ CUI solicitant
o Adresa de e-mail a reprezentantului legal al proiectului
o Telefon al reprezentantului legal al proiectului
2) Completarea Sesiunii şi măsurii
o Din lista de sesiuni/ masuri disponibilă, utilizatorul va alege sesiunea pe care va depune proiectul.
3) După selectarea sesiunii și măsurii, utilizatorul va continua cu pasul de încărcare Cerere de Finanțare și anexe tehnico – administrative.
4. Încărcarea Cererii de Finanțare (CF), a anexelor tehnice și administrative.
a. Presupune parcurgerea următorilor paşii:
1) Încărcarea formularului Cerere de Finanțare – la încărcarea cererii de finanțare vor avea loc o serie de validări în scopul de a ajuta solicitantul în corectarea diverselor probleme precum:
o formularul CF trebuie redactat electronic.
o se utilizează ultima versiune a CF pentru sesiunea respectivă.
o denumirea fişierelor nu conţin caracterele speciale: ~ ” # % etc.”
Este obligatorie completarea câmpurilor: CNP/CUI solicitant, Statut juridic solicitant, Date de identificare ale reprezentantului legal de proiect (BI/ CI/ Pașaport, Serie, Număr, Data eliberării, Data valabilității), E-mail reprezentant legal, Adresa sediu social și Adresa punct lucru reprezentat legal, Telefon/ fax reprezentant legal, Amplasare proiect Regiune – Județ, Obiectiv investiție: Județ/ Localitate/ Oraș Comuna/ Sat.
În funcție de informațiile privind amplasarea proiectului (Regiune/ Județ), se va stabili Oficiul Județean la care se va lansa în Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR) fluxul de depunere a CF.
2) Încărcare documentelor anexate Cererii de Finanțare
o Utilizatorul va încărca fiecare document în parte, încărcarea fiind de tip asincron (sistemul nu așteaptă finalizarea încărcării unui document, astfel utilizatorul poate încărca imediat următorul document).
o Fișierele trebuie să fie în format .pdf scanate la o rezoluție de minim 200dpi.
3) Încărcare alte documente
o În această secțiune, utilizatorul are posibilitatea da a încărca și alte documente justificative ale proiectului.
5. Finalizarea încărcării
a. După realizarea pașilor de mai sus, utilizatorul va acționa butonul de Upload.
b. Se va emite automat un mesaj de confirmare dacă toate fișierele au fost încărcate cu succes.
c. Toate fișierele se transferă automat la APDRP. Acestea se vor regăsi în SPCDR, în folder-ul proiectului, concomitent cu demararea fluxului de Depunere – Evaluare, pentru alocarea expertului care va întocmi conformitatea.
d. După finalizarea conformității, reprezentantul legal va fi notificat prin e-mail, referitor la decizia privind conformitatea Cererii de Finanțare.

Sursa www.apdrp.roLasă un răspuns

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.